Termeni & Condiţii

I. Termeni Generali

Site-ul nostru este site-ul oficial şi proprietatea SC Roval Print SRL, denumită în continuare Roval Print sau vânzător. Pentru folosirea acestui site trebuie să fiţi de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare ale acestuia, prezentate mai jos. Prin accesarea acestui site, utilizatorul acceptă faptul că orice dispută este interpretată în concordanţă cu legile române şi se supune jurisdicţiei exclusive a instanţelor româneşti.

Utilizarea site-ului ca vizitator, înregistrarea ca utilizator şi achiziţionarea produselor din gama oferită pe site presupun implicit acceptarea tacită şi fără rezerve a acestor termeni şi condiţii, cu toate consecinţele care reies din acestea.

Utilizarea site-ului se va face cu scopul de a vizualiza produsele şi informaţiile despre acestea şi despre magazin, precum şi de a crea un cont care să servească la achiziţionarea produselor dorite. Utilizarea site-ului în alte scopuri decât cele menţionate este interzisă.

Putem aduce în orice moment modificări asupra conţinutului, modificări de structură şi accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor, fără a necesita un acord prealabil şi fără a acorda vreo notificare către utilizatori sau către terţe persoane. De asemenea, putem limita accesul la anumite părţi ale site-ului, la anumite facilitaţi din site, putem aduce limitări de acces anumitor utilizatori fără notificări şi fără vreo răspundere.

 

II. Drepturile de Autor

Întregul conţinut al site-ului, incluzând textele, imaginile, graficile, butoanele, programele, elementele de grafică web, script-uri şi orice alte date, sunt proprietatea Roval Print şi / sau a partenerilor sau a furnizorilor săi, şi este protejat conform Legii Drepturilor de Autor şi Legilor Privind Dreptul de Proprietate Intelectuală şi Industrială. Combinarea acestora este proprietatea exclusivă a societăţii Roval Print şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor şi de Legile Privind Proprietatea Intelectuală şi Industrială. Folosirea fără acordul scris a Roval Print a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Toate programele folosite pe acest site sunt proprietatea Roval Print, sau a furnizorilor săi de programe şi sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor. Conţinutul acestui site nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmit în orice formă şi nu poate fi folosit pentru a crea materiale derivate din acesta fără acordul scris al Roval Print.

Pentru raportarea unei eventuale încălcări a drepturilor de autor sesizată pe site-ul nostru, vă rugăm să ne scrieţi la adresa noastră de email sau utilizând formularul de contact, apăsând aici.

 

III. Produsele & Serviciile Oferite, Politică de Preţuri

Roval Print îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii. Produsele comercializate prin intermediul site-ului sunt noi, în ambalajul original al producătorului şi în momentul livrării sunt însoţite de factură fiscală, conform legislaţiei în vigoare. Produsele şi serviciile sunt oferite în condiţiile respectării prevederilor prezentului document şi în limita stocului disponibil. Ne asumăm dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăseşte în oferta curentă a importatorului.

În conformitate cu Legea 365 / 202 (Legea Comerţului Electronic), Articolul 9, Punctul 1, precizăm următoarele:

  • Contractul la distanţă se consideră încheiat după verificarea de către vânzător a stocului disponibil şi confirmarea telefonică sau prin email a comenzii.
  • Preţurile prezentate includ TVA şi nu includ costurile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site.
  • Preţul unei achiziţie tipărită pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de consultantul de vânzări în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.

În ciuda eforturilor noastre, pot exista pe site câteva produse cu preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări.

Nu oferim garanţia completă şi implicită în ceea ce priveşte corectitudinea descrierilor, actualizarea conţinutului, produsele de pe site precum şi potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site şi cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se fac pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate în orice mod, culoare, accesorii, aspect, ambalaj şi aşa mai departe.

Produsele şi serviciile oferite sunt furnizate numai către clienţi aflaţi pe teritoriul României. Nu se fac vânzări şi livrări de servicii şi produse în afara teritoriului României.

 

IV. Dreptul de Returnare a Produselor Cumpărate

Pentru produsele comandate beneficiaţi de dreptul de retur în termen de 15 zile calendaristice de la recepţionarea comenzii.

Conform ordonanţei privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, O.U.G. 34 / 2014, consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului. Fără să afecteze acest drept legal, oferim dreptul de retur în termen de 15 zile calendaristice de la recepţionarea comenzii.

Returnarea produselor se va face pe costurile suportate de client.  Înapoiem contravaloarea comenzii în cel mult 15 zile de la data recepţionării produsului. Suma înapoiată nu include cheltuielile suportate pentru transport.

Produsele returnate trebuie să fie în stare perfectă, nefolosite sau uzate. Produsele se pot returna doar în ambalajul original, care nu trebuie să fie deteriorat. În cazul produselor care au sigiliu, acesta nu trebuie să fie desfăcut, produsul trebuie returnat sigilat. Pentru returnarea aparatelor, acestea trebuie să nu fie folosite, să includa toate accesoriile cu care a fost livrat, fără urme de lovituri, zgârieturi şi aşa mai departe. Starea aparatelor trebuie să fie la fel ca la achiziţionarea lor. Orice semn de uzură prezent pe ambalaj atrage anularea dreptului de returnare. În cazul materialelor consumabile, desfacerea ambalajului sau sigiliului duce la pierderea dreptului de returnare a acestora. Nu se pot returna produsele aduse pe comandă speciale, produsele personalizate.

Produsele achiziţionate de persoane juridice nu pot fi returnate. Acestea sunt rugate să contacteze compartimentul de vânzări. Produsele care nu sunt conform specificaţiilor de pe site se pot returna fără implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, în urma unei notificări scrise în care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia cu unul conform. Dacă nu putem înlocui produsul cu unul conform, restituim contravaloarea acestuia.

V. Plata Produselor

Produsele comandate de pe site trebuie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea. Ne rezervăm dreptul ca în anumite cazuri să solicităm plata produselor în avans.

 

VI. Livrarea Produselor

Livrarea produselor comandate se face în orice localitate din ţară. Nu asigurăm livrări în afara teritoriului României.

  • Livrarea produselor este gratuită pentru comenzi de minim 200 de ron.
  • Pentru comenzi mai mici de 200 de ron se percepe o taxă de transport de 25 de ron.
  • Livrările le facem prin curier rapid.

Termenul de livrare este de una sau două zile lucrătoare de la recepţionarea comenzii, dar, în anumite cazuri (produsele cu stoc lipsă, produse indisponibile la furnizor şi aşa mai departe), acest termen se poate mări. Această situaţie este comunicată clientului, acesta putând să confirme sau să anuleze comanda.

Comenzile înregistrare Sâmbăta, Duminica sau în zile libere, sărbatori legale, vor fi procesate în prima zi lucrătoare. Ne rezervăm dreptul să efectuăm confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienţilor.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce reuşeşte să ia contact cu acesta, după care comanda va fi anulată şi produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valorea produselor comandate.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat şi aceasta este facută în momentul semnării documentelor ce însoţesc coletul. Clientul îşi exprimă acordul explicit la semnarea actelor cu privire la faptul că a primit produsele care sunt conform cu comanda şi cu nevoile acestuia.

Ne rezervăm dreptul să întârziem sau să anulăm livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente care includ: incendii, inundaţii, explozii, epidemii, greve, acţiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte împiedimente de forţă majoră conform uzanţelor legii româneşti.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de noi faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei incasate de noi de la acest client.

 

VII. Conciliere

În cazul în care aveţi o nemulţumire în legătură cu produsele sau serviciile oferite, vă rugăm să ne adresaţi un email sau să ne contactaţi utilizând acest formular, apăsând aici. În termen de maxim o zi lucrătoare veţi primi un răspuns prin care vi se va comunica fie rezolvarea situaţiei semnalate, fie procedura de urmat pentru rezolvare, dacă este cazul. Orice conflict apărut între clienţi şi companie încercăm să îl rezolvăm pe cale amiabilă, prin întelegere între cele două părţi. În cazul în care conflictul nu s-a soluţionat pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române, conform legislaţiei în vigoare.

 

VIII. Frauda

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conţinutul site-ului, sau de a afecta performanţele serverului pe care rulează site-ul, vor fi considerate tentative de fraudare a site-ului şi se va face obiectul unei plângeri penale la organele de poliţie împotriva aceluia sau acelora care au încercat acest fapt.

 

IX. Dispoziţii Finale

Avem dreptul de a modifica aceste reguli în orice moment. Orice modificare va fi făcută publică pe această pagină şi va intra efectiv în vigoare din momentul postării ei pe site.
Orice litigiu apărut între clienţi şi furnizor va fi rezolvat pe cale amiabilă.